Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

Fotoğraf sanatçısı Yıldız: Fotoğraf, sevgi ve dostluğun paylaşımıdır”

Fotoğraf sanatçısı Yıldız:  Fotoğraf, sevgi ve dostluğun paylaşımıdır”

Emekli öğretmen, fotoğraf sanatçısı İbrahim Yıldız, Fotoğraf, sevgi ve dostluğun paylaşımının bir aracıdır” dedi.

Emekli öğretmen, fotoğraf sanatçısı İbrahim Yıldız, “Fotoğraf, sevgi ve dostluğun paylaşımının bir aracıdır” dedi.
1961 yılında, Konya’nın Orhaniye Köyü’nde doğan Yıldız, Bandırma’da yıllardır görev yaptığı öğretmenlikten emekli oldu. Bandırma Fotoğraf Sanatı Derneği(BANFAD) üyesi olan Yıldız, şunları söyledi:
“Resme, fotoğrafa çok küçük yaşlardan beri meraklıyım. Ancak fotoğrafla sanatsal bazda ilgim, 2011 yılında başladı. Fotoğraf çekmeyi çok seviyorum. Fotoğraf, ömrümün uzamasına katkı sağlamadı ama fotoğraf sayesinde yaşamıma çok önemli dostlar, dostluklar katıyorum.”
Yaşamdan kareler ve tarihi mekânlardan çekilen fotoğraflardan daha çok etkilendiğini vurgulayan Yıldız, “1982 yılından beri bulunduğum Bandırma ve Edincik’teki tarihi mekânlar da beni çok etkiliyor. Bu arada, yıllardır gidip geldiğim halde Erdek’i, son 2-3 yıldır keşfettim diyebilirim. Erdek, muhteşem gün batımı ve eşsiz doğal güzellikleriyle cennet gibi…Bu güzellikleri de belgelemekten büyük mutluluk duyuyorum. Erdek’te fotoğraf çekmek de benim için ayrı bir keyif” diye konuştu.
Fotoğraf çekerken, kaliteli makineden çok “görmek ve bakmak” arasındaki farkı görmek gerektiğine dikkati çeken Yıldız, “Unutmayalım ki sonuçta, fotoğrafı çeken insandır” dedi.
İlk kişisel sergisinin, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Etkinlikleri kapsamında, Bandırma Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde, 19 Aralık 2014 günü, saat 17.30’da açılıp, 26 Aralık tarihine dek açık kalacağını belirten Yıldız, sergide 51 fotoğrafının yer alacağını sözlerine ekledi.
Haber : Önder Balıkçı



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı